Beyşehir’de kaçak balık avına büyük darbe: 337 bin lira ceza kesildi

TARIM-HAYVANCILIK Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 01:34 Düzenleme : 14 Mayıs 2026 01:37
Beyşehir’de kaçak balık avına büyük darbe: 337 bin lira ceza kesildi
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Birimi ve Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı tarafından kaçak avlanmaya karşı denetimler aralıksız sürüyor.

YAKALANANLARA CEZA KESİLDİ, BALIKLAR YURTLARA VERİLDİ

Ekipler son yaptıkları denetimlerde göl içerisine atılmış ağlar toplatarak, kaçak avcılıkta kullanılan filika, ağ, zıpkın ve diğer istihsal malzemelerine el koydu. Son bir aylık denetimlerde “Yasak dönemde balık avcılığı” ve “menşe belgesiz balık satışı” yaptığı tespit edilen 10 kişiye toplamda 337 bin 356 lira idari para cezası uygulandı. El konulan balıkların canlı olanları tekrar göle bırakılırken, diğer balıklar mevzuatlara uygun olarak Göl Feneri Derneği ve kamuya ait öğrenci yurtlarına bağışlandı.

DENETİMLER SÜRECEK

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Birimi, 15 haziran 2026 tarihinde sona erecek av yasağı süresince denetimlerin haftanın 7 günü karadan, havadan ve teknelerle göl içerisinden aralıksız olarak yapılmaya devam edeceğini bildirdi. Sürdürülebilir su ürünleri ticareti yapılabilmesinin tek yolunun kurallara uymaktan geçtiğini vurgulayan yetkililer, ''Göl içerisindeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, balıkçılık sektörünün devamı için son derece önemlidir.

Gölümüzü yaşatmak, ekolojik dengeyi korumak, doğal kaynaklarımızı sürdürülebilir kılmak hepimizin ortak görevidir. Vatandaşlarımızın denetimlerde kamu kurumlarına yardımcı olmalarını, olumsuz bir durumla karşılaştıkları takdirde 112 çağrı merkezine bilgi vermelerini rica ederiz.'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.