Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, ilk kez kendi adına düzenlenen ödül törenine katılmak üzere Ankara'da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Sancar, bu özel buluşma için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TÜSEB'DEN GÜZEL İŞLER
Ankara'da dün başlayan 11. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'na iştirak eden Prof. Dr. Sancar, burada düzenlenen çeşitli toplantılara katılım sağladı. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladığını belirten Sancar, Türkiye'nin sağlık alanında bir 'sağlık ülkesi' olma yolunda ilerlemesinden büyük ümit taşıdığını ifade etti.
TÜRK TIBBI DÜNYADA ÖNCÜ
Kurultay kapsamında yarın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 'Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri' törenine katılacak olan Sancar, Türk tıbbının dünya genelindeki öncü konumuna da dikkat çekti. Teknoloji alanında henüz Avrupa ve Amerika seviyesinde olmasa da hızla bu seviyeye yaklaşıldığını vurgulayan Sancar, gelecekte bu yarışta yer alacaklarına inandığını belirtti. Ayrıca, çocuklara ve gençlere bilime katkıda bulunmaları çağrısı yaparak, bunun hem ülkeye hem de insanlığa fayda sağlayacağını söyledi. Türkiye'deki hücre ve gen tedavisi alanındaki çalışmaların da dünya seviyesinde olduğunu ancak henüz başlangıç aşamasında bulunduğunu ve gelecekte olumlu sonuçlar alınacağına dair beklentisini paylaştı.








