Bilim dünyasının gururu Prof. Dr. Aziz Sancar, ilk kez kendi adına düzenlenen ödül törenine katılıyor!

GÜNDEM Yayınlanma : 25 Kasım 2025 20:56 Düzenleme : 25 Kasım 2025 21:52
Bilim dünyasının gururu Prof. Dr. Aziz Sancar, ilk kez kendi adına düzenlenen ödül törenine katılıyor!
Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle ilk kez kendi adına düzenlenen ödül törenine katılmak üzere Ankara'ya geldi. Sancar, Türk tıbbının geldiği noktadan ve sağlık alanındaki gelecek umutlarından bahsetti.

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, ilk kez kendi adına düzenlenen ödül törenine katılmak üzere Ankara'da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Sancar, bu özel buluşma için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TÜSEB'DEN GÜZEL İŞLER

Ankara'da dün başlayan 11. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'na iştirak eden Prof. Dr. Sancar, burada düzenlenen çeşitli toplantılara katılım sağladı. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladığını belirten Sancar, Türkiye'nin sağlık alanında bir 'sağlık ülkesi' olma yolunda ilerlemesinden büyük ümit taşıdığını ifade etti.

TÜRK TIBBI DÜNYADA ÖNCÜ

Kurultay kapsamında yarın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 'Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri' törenine katılacak olan Sancar, Türk tıbbının dünya genelindeki öncü konumuna da dikkat çekti. Teknoloji alanında henüz Avrupa ve Amerika seviyesinde olmasa da hızla bu seviyeye yaklaşıldığını vurgulayan Sancar, gelecekte bu yarışta yer alacaklarına inandığını belirtti. Ayrıca, çocuklara ve gençlere bilime katkıda bulunmaları çağrısı yaparak, bunun hem ülkeye hem de insanlığa fayda sağlayacağını söyledi. Türkiye'deki hücre ve gen tedavisi alanındaki çalışmaların da dünya seviyesinde olduğunu ancak henüz başlangıç aşamasında bulunduğunu ve gelecekte olumlu sonuçlar alınacağına dair beklentisini paylaştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.