Bodrum mandalinasında erken hasat: 72 üretici 55 ton ürün sattı

GÜNDEM Yayınlanma : 27 Ekim 2025 14:04 Düzenleme : 27 Ekim 2025 14:04
Bodrum mandalinasında erken hasat: 72 üretici 55 ton ürün sattı
Bodrumda yapılan erken mandalina hasadı, 72 yerel üreticiye 55 ton ürün satışıyla destek sağladı. Ürünler, İstanbula sevk edileceği belirtiliyor.
Bodrum mandalinasında erken hasat: 72 üretici 55 ton ürün sattı

Bodrumun coğrafi işaretli mandalinasının değeri artmaya devam ediyor. Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, İstanbul merkezli bir meyve suyu firmasıyla yaptığı iş birliği sayesinde, 72 yerel üreticiden toplamda 55 ton yeşil mandalin satın aldı. Mandalinin kilogramı ise 42 liradan alındı.

YEREL ÜRETİCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Bu erken hasat alımı, Bitez, Müsgebi ve Dereköy gibi mahallelerdeki üreticiler için ekonomik bir destek sağladı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, hasat etkinliğine katılarak yerel üreticilerin memnuniyetini duydu. Üreticiler, uzun yıllar mandalinin para etmemesinden şikayet ederken, belediyenin bu girişimi sayesinde masraflarını kurtardıklarını ve kazanç elde ettiklerini belirttiler. Emekli ziraat mühendisi Cevdet Zeki, yeşil mandalinin zamanında toplanmasının hem ürünün değerini artırdığını hem de bahçelerin sağlığına olumlu katkı sağladığını ifade etti. Toplanan 55 ton yeşil Bodrum mandalinası, Herodot Kültür Merkezindeki kapalı fuar alanında paletlere yerleştirildikten sonra tırlara yüklendi. Ürünler, işlenmek üzere Denizlideki meyve suyu fabrikasına sevk edildi. Bu süreç, Bodrum mandalinasının katma değerini artırma ve üreticinin gelirini yükseltme hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün pazarlama konusundaki çabaları ve çiftçilere yönelik bilgilendirmeleri, bu başarının arkasındaki temel etkenler arasında yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.