Bozkır’ın elması iyi tarımla buluştu: Üreticilere malzeme teslimi yapıldı

GÜNDEM Yayınlanma : 26 Eylül 2025 14:38 Düzenleme : 26 Eylül 2025 14:51
Bozkır’ın elması iyi tarımla buluştu: Üreticilere malzeme teslimi yapıldı
Konya'nın Bozkır ilçesinde 'Bozkır’ın Elması İyi Tarımla Buluşuyor, Ürünümüz Taçlanıyor' projesi kapsamında tarla günü düzenlendi. Proje ile 547 dekarlık alanda 9 üretici İyi Tarım Uygulamaları'na dahil edildi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan "Bozkır’ın Elması İyi Tarımla Buluşuyor, Ürünümüz Taçlanıyor" projesinin tarla günü ve malzeme teslim töreni, Konya'nın Bozkır ilçesinde düzenlendi.

İYİ TARIM UYGULAMALARININ ÖNEMİ

Törende konuşan İl Müdürü Duran Seçen, İyi Tarım Uygulamaları'nın (İTU) kritik önemine vurgu yaparak, "İyi Tarım Uygulamaları, tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler bütünüdür" şeklinde konuştu. Seçen, açılışı yapılan proje sayesinde Bozkır ilçesinde 9 üreticiye ulaşılarak 547 dekar alanın İyi Tarım Uygulamaları kapsamına alındığını kaydetti.

PROJE KAPSAMINDA MALZEME TESLİMİ

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, proje kapsamında yer alan üreticilere İyi Tarım Uygulamaları'nı destekleyecek fiziki donanım malzemeleri teslim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.