Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde ikamet eden müzisyen Ahmet Merih Çelik, bozuk yolların ve yağmur sonrası oluşan çamur birikintilerinin yarattığı mağduriyete sıradışı bir protestoyla dikkat çekti.

ÇAMUR SORUNU MÜZİKLE ANLATILDI
Aydoğdu Mahallesi Pazar Sokak sakinleri, devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle asfaltlanamayan yolların yağmurla birleşince adeta bir çamur deryasına dönmesinden dert yandı. Mahalle sakinleri, acil bir çözüm talebinde bulunurken, özellikle geçici de olsa çamurun temizlenmesini bekliyorlar.

SANATÇIDAN BELEDİYEYE SESLENDİ
Ahmet Merih Çelik, bu duruma kayıtsız kalmayarak eline davulunu alıp kendi yazdığı maniyi okuyarak Süleymanpaşa Belediyesi'ne seslendi. "Tekirdağ canımız memleket, yağmur yağınca yollar oluyor felaket. Volkan başkanım duy sesimizi, yollar çamur kıyamet." dizeleriyle başlayan manisi, vatandaşların ve yetkililerin dikkatini çekmeyi başardı. Çelik, hizmet alabilmek için sanatını bir araç olarak kullandığını ifade etti.

PROTESTO SOSYAL MEDYADA YAYILDI
Davul eşliğinde okunan mani, sosyal medyada kısa sürede viral oldu ve mahalle sakinlerinin de büyük desteğini topladı. Yerel halk, bu tür özgün protestoların yetkilileri harekete geçirmesi umudunu taşıyor.








