KURUMLAR PROTOKOL İMZALADI
Halkapınar Kaymakamı Mehmet Şirin Altay öncülüğünde, Halkapınar’da Cenaze Yemeği Uygulamasının kaldırılmasına dair Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü imzalandı. Halkapınar Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, Mahalle Muhtarlıkları, Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığınca Cenaze Yemeği Uygulamasının kaldırılmasına dair hazırlanan protokolü imzaladı.

GÖSTERİŞE DAYALI BİR UYGULAMAYA DÖNÜŞMÜŞTÜ
İmzalanan protokolde; günümüzde uygulanan cenaze yemeği organizasyonların, zamanla asli maksadından uzaklaşarak maddi külfet, sosyal baskı ve gösterişe dayalı bir uygulamaya dönüştüğüne vurgu yapıldı. Yas sahibi ailenin acı ve kederini yaşarken ekonomik, psikolojik ve sosyal yönden ilave bir yükün altına girmelerini engellemek, dayanışma ve yardımlaşma kültürünü doğru zeminde tekrar inşa etmek amacıyla protokolün hazırlanarak imzalandığı kaybedildi. Ayrıca İslam dininin ve kültürümüzün cenaze ve taziye konusundaki temel prensiplerine uygun toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bu protokol imzalandığı da belirtildi.

VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLSUN
Halkapınar Kaymakamı Mehmet Şirin Altay, ''Bu konuya duyarlı vatandaşlarımızın da desteğiyle daha doğru daha güzel merasimlerin kültürümüze yansıyacağına inancımız tamdır'' dedi.








