Tarım ve Orman Bakanlığımız Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü tarafından, IPARD Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Hüyük ve Doğanhisar Yerel Eylem Grupları (YEG) ile protokol imza töreni Konya Valisi İbrahim Akın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
İMZALAR ATILDI
Programa; Vali İbrahim Akın, İl Müdürü Duran Seçen, Hüyük Kaymakamı Muhammed Ebrar Evsen, TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu ve Hüyük Belediye Başkanı Dr. Sadık Sefer ile İlçe Tarım Müdürleri katıldı. İmzalanan protokollerin Hüyük ve Doğanhisar ilçelerinin kırsal bölgelerinde ki yerel kalkınmanın sağlanması için önemli bir destek olacağını değerlendiren Vali Akın, protokolün Konya’mıza ve kırsal kalkınmaya hayırlı olmasını temenni ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

KALKINMA İÇİN DESTEK OLACAK
LEADER yaklaşımı çerçevesinde Konya’da ilk kez uygulanacak Yerel Eylem Grubu (YEG) projeleri kapsamında, Hüyük ve Doğanhisar ilçelerinde hayata geçirilecek projeler için toplam 23 milyon TL hibe desteği sağlanacak. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu ortaklığından oluşan Yerel Eylem Grupları sayesinde yerelin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması amaçlanmakta. Projeler 5 yıl boyunca uygulanacak olup %100 hibe desteği ile desteklenecek.








