Bursa'da su krizi alarmı: Başkan Bozbey'den şok açıklama - 'artık su şehri değiliz, sanayi tartışılmalı'

GÜNDEM Yayınlanma : 22 Kasım 2025 05:28 Düzenleme : 22 Kasım 2025 05:28
Bursa'da su krizi alarmı: Başkan Bozbey'den şok açıklama - 'artık su şehri değiliz, sanayi tartışılmalı'
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, kentin artık su şehri olmadığını belirterek su tüketen sanayinin tartışılması gerektiğini ve 20 yıl sonra içme suyuna erişimin zorlaşabileceğini açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin artık bir su şehri olmadığını belirterek endişe verici açıklamalarda bulundu. İklim krizi ortamında Bursa'nın su sorunlarının konuşulması gerektiğini vurgulayan Bozbey, 'Bursa'da içme suyuna daha zor erişilebildiğini görebiliriz' ifadelerini kullandı.

SU TÜKETEN SANAYİ TARTIŞMALI

Başkan Bozbey, su tüketen sanayinin mutlaka tartışılması gerektiğini belirtti. 20 yıl sonra Bursa'da içme suyuna erişimin çok daha zor olabileceğine dikkat çeken Bozbey, tüm olumlu ve olumsuz yönleri düşünerek 2050, 2075 ve 2100 planlama sürecini hayata geçirmek gerektiğini söyledi.

2050 VİZYONLU PLAN HAZIRLANIYOR

Bursa'nın 'Kent Anayasası' niteliğindeki 2050 vizyonlu 1/100.000 Ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı ortak akılla hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, Bölgesel Muhtarlar Çalıştayları ve 'Hayalimizdeki Bursa'yı Konuşuyoruz' toplantılarıyla 17 ilçede vatandaşların görüşlerini alıyor. Sanayi ve lojistik sektörü temsilcileriyle yapılan toplantıda sektörün doğrudan görüş ve önerileri dinlendi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'ndaki toplantıya Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, BTSO KOBİ Konsey Başkanı Arif Demirören, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve ilgili kamu temsilcileri katıldı. Bozbey, herkesin ortak bir noktada buluşabildiği anlayışı ortaya koymanın kentte daha güvenli ve huzurlu yaşam için şart olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.