Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Terörsüz Türkiye süreci kapsamında yapılacak yasal düzenlemelerin yasama dönemi bitmeden tamamlanması için çaba gösterdiklerini belirtti.

GEÇİŞ DÖNEMİ VE LİDERLİK
Yılmaz, Türkiye Basın Federasyonu'nca düzenlenen "Anadolu Sohbetleri" programında yaptığı konuşmada, dünya genelinde bir geçiş sürecinin yaşandığını vurguladı. İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşturulan küresel düzenin büyük ölçüde zayıfladığını ifade eden Yılmaz, bu durumun uluslararası siyaseti etkilediğini söyledi. “Liderlik, bu tür dönemlerde çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız, tecrübeli ve dirayetli bir lider olarak Türkiye'yi bu zorlu süreçte yönlendiriyor.”

TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ
Yılmaz, Terörsüz Türkiye sürecinin kritik bir aşamaya geldiğini ve Meclis'teki komisyon çalışmalarının örnek teşkil ettiğini kaydetti. “Tüm siyasi partilerin katkısıyla oluşturulan komisyon raporları, terörün kalıcı olarak gündemden çıkarılması için gerekli yasal altyapıyı hazırlıyor,” dedi. Ayrıca, yasal düzenlemelerin bu yasama dönemine yetişmesi için çaba gösterildiğini belirtti. Yılmaz, “Esas mesele, terörün Türkiye'nin gündeminden kalıcı bir şekilde çıkarılmasıdır. Bunu sağlamak için tüm partilerin bir araya gelmesi büyük önem taşıyor,” şeklinde konuştu.







