Chibuike Nwaiwu: Taraftarın sevgisini kazanmak benim için önemli

SPOR Yayınlanma : 05 Mart 2026 19:15 Düzenleme : 05 Mart 2026 19:15
Chibuike Nwaiwu: Taraftarın sevgisini kazanmak benim için önemli
Chibuike Nwaiwu, Trabzonspor'dan ayrılmak istediği izlenimi bırakmadan, taraftarın gönlünde yer edinmek istediğini vurguladı.

Trabzonspor’un Nijeryalı oyuncusu Chibuike Nwaiwu, kulüpten ayrılırken kupalar kazanmış ve taraftarın gönlünde yer edinmiş bir futbolcu olarak hatırlanmak istediğini ifade etti.

Kariyer yolculuğum zorluklarla doluydu

Nwaiwu, kariyerine Nijerya’da başladığını belirterek, zorlu şartlara rağmen hayallerinin peşinden gittiğini vurguladı. "Her şey için ve bu yolculuk için Tanrı’ya şükrediyorum. Başlangıçtan itibaren hiç kolay değildi çünkü ülkem çok zor bir ülke. Nijerya’da çok fazla yetenek var ama futbol oynamak ve destek bulmak zor olabiliyor. Kendi yeteneğimi gördüm ve başarılı olabileceğime inandım," dedi.

Trabzon’a gelmem gerektiğini öğrendim

Transfer sürecinde Paul Onuachu ile konuştuğunu söyleyen Nwaiwu, "Paul benim ağabeyim gibi. Onunla sosyal medyadan iletişime geçtim ve kulüp hakkında çok güzel şeyler anlattı. Kariyerimde bir sonraki adıma geçmek istiyorsam Trabzonspor’a gelmem gerektiğini söyledi," ifadelerini kullandı.

Futbol atmosferi beni etkiliyor

Trabzon’daki futbol atmosferinin kendisini çok etkilediğini belirten oyuncu, "Taraftarlar bana çok sevgi gösteriyor ve kendimi evimde gibi hissettiriyorlar. Bunun için çok minnettarım. Ben de çok çalışarak onları mutlu etmek istiyorum," dedi. Türkiye Ligi’nin yüksek temposuna da dikkat çeken Nwaiwu, burada çok kaliteli oyuncular bulunduğunu ve ligin zorluk derecesinin yüksek olduğunu dile getirdi. Nwaiwu, Nijerya Milli Takımı’nda oynamanın kendi hayali olduğunu, bu hedefe ulaşmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Taraftarın gönlünde yer edinmek en büyük hedefim diyerek, Trabzonspor’dan ayrıldığında nasıl hatırlanmak istediği sorusuna, "Takımımla birlikte kupalar kazanmış bir oyuncu olarak hatırlanmak isterim" yanıtını verdi. Ayrıca genç futbolculara da tavsiyelerde bulunan Nwaiwu, "Küçükken bana ‘asla pes etme’ diye öğüt verilirdi. Gençler de hayallerinden vazgeçmemeli," şeklinde konuştu. Boş zamanlarında ise Nijerya’daki futbol akademisiyle ilgilendiğini ve yardım faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.