Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla başkentte bir basın açıklaması düzenledi. Yüksel Caddesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, il yönetimi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANLARINA VURGU YAPILDI
Erkol, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 77. yıl dönümünde hak ihlallerinin yaşanmadığı bir Türkiye temennisinde bulundu. Açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ve diğer tutuklu yargılanan CHP'li belediye başkanlarına dikkat çekmek amacıyla toplandıklarını belirtti. Erkol, "Ekrem İmamoğlu'ndan Zeydan Karalar'a, artık sağlığından ciddi endişe duyduğumuz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Mehmet Murat Çalık'a kadar bütün başkanlarımıza yapılanlar, katmerli bir insan hakları ihlaline dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.
FİLİSTİN'DE YAŞANANLARA TEPKİ
Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden birinin de İsrail'in Filistin'deki işgal ve soykırım politikaları olduğunu vurgulayan Erkol, bu konuda net bir duruş sergilediklerini ifade etti. Erkol, "Filistin'de uygulanan işgalin bir an önce kaldırılmasını, Filistin vatanının özgürlüğe kavuşmasını istiyoruz. Yine Filistin'e dönük her türlü siyasi ve ekonomik ambargonun ölümlere, çocuk ölümlerine, kadınların ölümlerine neden olduğunun altını çiziyoruz. Bir an önce bu ambargoların, bu soykırım tehdidinin ortadan kaldırılması gerektiğini, bu konuda takipçi ve ısrarcı olacağımızı bütün kamuoyuyla paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.








