Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez heyeti, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümü anmaları öncesinde Adıyaman'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyette Ekonomi Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Güldem Atabay, Milli Eğitim Politika Kurulu Başkanı Suat Özçağdaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Politika Kurulu Başkanı Seyit Torun ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politika Kurulu Başkanı Gamze Taşcıer yer aldı.

BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞME
CHP heyeti, program kapsamında ilk olarak Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'yi makamında ziyaret etti. Ziyaret, Adıyaman Belediyesi'nin son 20 ayda gerçekleştirdiği çalışmaların aktarıldığı bir slayt gösterimiyle başladı. Başkan Tutdere, devam eden ve planlanan projelere ilişkin kısa bir sunum yaparak CHP heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
YENİDEN İNŞA SÜRECİ VE DAYANIŞMA
Başkan Tutdere, 6 Şubat depremlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel öncülüğünde CHP'li belediyelerin Adıyaman'a gösterdiği dayanışma ve desteklere teşekkür etti. "Depremden bu yana tüm ekibimizle birlikte çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yıkılan kenti yeniden inşa süreci kararlılıkla devam ediyor" diyen Tutdere, kendi hizmet binasının hasar aldığı için birimlerin konteynerlerde hizmet verdiğini, kısa süre içinde kendi binasına geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Adıyaman'da hummalı bir çalışma olduğunu ve şehrin yeniden ayağa kalktığını vurguladı.
ÖZEL'İN ZİYARETİ VE ANMA PROGRAMLARI
Başkan Tutdere, anma programları kapsamında Genel Başkan Özgür Özel'in, çok sayıda milletvekili ve belediye başkanıyla birlikte 4 Şubat akşamı Adıyaman'a geleceğini ve 6 Şubat günü saat 10.00'a kadar kentte olacağını açıkladı. Bu zor günlerde Adıyaman halkının yanında olmak üzere programını özellikle kente ayarlayan Genel Başkan Özel'e ve tüm CHP kadrolarına teşekkür etti. Ziyaret sırasında Tutdere, konuklarına depremin yaşandığı anı temsil eden Saat Kulesi maketi ve 'umut çiçeği' takdim etti.







