CHP, ihraç edilenlere ikinci şans veriyor

SİYASET Yayınlanma : 27 Nisan 2026 22:26 Düzenleme : 27 Nisan 2026 22:26
CHP, ihraç edilenlere ikinci şans veriyor
CHP, geçmişte partiden ihraç edilen yaklaşık 30 kişinin geri dönüş taleplerini kabul edeceğini açıkladı. Bu karar, parti içindeki dayanışmayı artırmayı hedefliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Zeynel Emre, parti geçmişinde çeşitli sebeplerle ihraç edilenlerin geri dönüşü için önemli açıklamalarda bulundu.

CHP, ihraç edilenlere ikinci şans veriyor 1

İHRAÇ EDİLENLER İÇİN BAĞIŞLANMA TALEPLERİ

Emre, 'Geçmişte çeşitli nedenlerle partiden ihraç edilmiş ama Parti Meclisine, yönetime başvurmuş. Eğer kendi il ve ilçesindeki yöneticiler de bu duruma olumlu bakıyorsa, biz o bağışlanma taleplerini genel itibarıyla kabul ediyoruz. Bir süre sonra bir şans daha veriyoruz' şeklinde konuştu. Bu bağlamda, yaklaşık 30 kişinin geri dönüşü için bir düzenleme yapıldığını belirtti.

CHP, ihraç edilenlere ikinci şans veriyor 2

GÜÇLÜ BELEDİYECİLİK VURGUSU

CHP Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yapılan açıklamalarda, güçlü belediyecilik vurgusu yapıldı. Emre, 'Sosyal hizmetlerimize devam edeceğiz. Belediyecilik hizmetlerinin eksiksiz ve kusursuz bir şekilde yürümesi için her türlü çabayı yapacağız' dedi. CHP, ayrıca hukuki destek ve izleme grubu oluşturacaklarını duyurarak, bu süreçte vatandaşlarla iletişimde olacaklarını belirtti. 4 Mayıs itibarıyla 81 ilde saha çalışmasına başlayacaklarını da ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.