Çocuğu Lağım Faresi Isırdı

BÖLGE Yayınlanma : 26 Ağustos 2025 15:30
Çocuğu Lağım Faresi Isırdı
Ankara’nın Sincan ilçesinde evinde uyuyan bir çocuk, lağım faresi tarafından ısırıldı. Yüzünden yaralanan ve epilepsi hastası olduğu öğrenilen çocuk, kuduz aşısı yapılarak tedavi altına alındı.

Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana geldi. Hafta sonu sabaha karşı oğlunun ağlama sesiyle uyanan Hasret Ermiş, odasına gittiğinde çocuğunun yüzünden akan kanı fark etti. Kısa süre sonra odada lağım faresini gören anne, büyük panik yaşadı. Farenin daha sonra evin banyosuna kaçtığı öğrenildi.

“Çocuğum epilepsi hastası”
Anne Hasret Ermiş, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:
“Sabah ezanına yakın bir saatte oğlum ağlamaya başladı. Yüzü kan içindeydi, durduramıyorduk. Çarşafı değiştirirken fareyi yatağın altından çıkarken gördüm. Banyonun giderinden geldiğini düşünüyoruz. Çocuğumun yanağı ve göz kapağını ısırmış. Hastanede kuduz aşısı ve özel ilaç yapıldı. Dört doz daha aşı yapılacak.”

aw525176-01.jpg

“Üç gün geçti, hâlâ ilaçlama yapılmadı”
Anne Ermiş, belediye ekiplerine ihbarda bulunduklarını ancak hâlâ bir işlem yapılmadığını belirterek tepkisini dile getirdi:
“Pazar günü ihbarda bulundum, talebiniz alındı diye mesaj geldi. Bugün üçüncü gün ama hâlâ ilaçlama yapılmadı. Biz bunu yaşadık ama başka insanların yaşamaması için tedbir alınmasını istiyoruz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.