Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Barış Platformu üyelerini kabul etti

SİYASET Yayınlanma : 23 Ocak 2026 19:05 Düzenleme : 23 Ocak 2026 19:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Barış Platformu üyelerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Barış Platformu üyeleriyle İstanbul'da bir araya gelerek ikili ilişkiler ve bölgesel konuları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan Barış Platformu üyelerini İstanbul'da kabul etti. Kabulde, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimoviç, Kosova Başbakan Yardımcısı Donica Gervella-Schwarz, Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakoviç, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timco Mucinski, Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Elisa Spiropali ve Sırbistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nevena Jovanoviç yer aldı.

İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

Kabulde, ülkelerin Türkiye ile ikili ilişkileri ve bölgesel meseleler üzerinde duruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Barış Platformu'nun İstanbul'da gerçekleşen ikinci toplantısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ülkelerin temsilcilerine katkılarından dolayı teşekkür etti. Toplantıda sınır güvenliği, enerji, teknoloji ve ulaşım gibi birçok konunun tartışılması önemli bir fırsat olarak görüldü.

DAYANIŞMA VE ANLAYIŞIN ÖNEMİ VURGULANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın ve bölgemizin çeşitli sınamalarla karşı karşıya olduğunu belirterek, Balkan Barış Platformu üyesi ülkeler arasındaki dayanışma ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesinin bu süreçteki önemine değindi. Türkiye'nin bölgede istikrarsızlıkların etkilerini azaltmak için çaba gösterdiğini, Ukrayna, Gazze ve Suriye gibi yerlerde barış odaklı çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Balkanlarda geçmişin acılarından ders alarak geleceği hedefleyen bir anlayışla hareket etmenin gerekliliğini vurguladı. Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sabri Demir eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.