Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da 455 bininci afet konutunu teslim etti: 'Emanetinize ihanet etmedik

GÜNDEM Yayınlanma : 27 Aralık 2025 16:25 Düzenleme : 27 Aralık 2025 16:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da 455 bininci afet konutunu teslim etti: 'Emanetinize ihanet etmedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da 455 bininci afet konutunun teslim töreninde yaptığı konuşmada, 23 yıllık emanete ihanet etmediklerini belirterek, deprem sonrası 'deprem turisti' olarak nitelendirdiği kişilere sert sözlerle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da düzenlenen '455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Yapımı Tamamlanan Yatırımların Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada, Hatay halkının kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Zorlukları birlikte aştık. Badireleri beraber atlattık. Yaralarımızı sabırla, şefkatle ve tüm dünyaya örnek olacak bir dayanışmayla beraberce sardık" dedi.

23 YILLIK EMANETE SADAKAT

Erdoğan, Hataylıların AK Parti hükümetine güvendiğini ve en zor şartlarda duaları ve oyları ile destek olduğunu ifade etti. Kendilerinin de Hataylılara layık olabilmek adına ne gerekiyorsa yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, "23 yıl boyunca Allah'a hamdolsun emanetinize ihanet etmedik. Size ve aziz milletimize mahcup olmadık. Tüm sabotaj girişimlerine, tüm karalama teşebbüslerine rağmen sizden aldığımız güçle bugünlere gelmeyi başardık" şeklinde konuştu.

DEPREM TURİSTLERİNE SERT SÖZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesine gelip ahkam kesenlerin, seçimlerde bedava ev sözü verenlerin olduğunu hatırlattı. "Enkazların önünde selfie çekip sosyal medyadan atanlar vardı. Afetzedelerimizin üzüntüsünü içtenlikle paylaşmak yerine, deprem turisti gibi ortalıkta dolananlar vardı" diyen Erdoğan, bu kişilerin artık ortalıkta olmadığını, ancak kendilerinin halkın yanında olduğunu vurguladı.

MİLLETİN UMUTLARI BOŞA ÇIKARILMAYACAK

"Kardeşlik zor günde belli olur" diyerek afetzedeleri bir an bile çaresizliğe terk etmediklerini belirten Erdoğan, "Rabbim ömür verdikçe bundan sonra da sizi asla yalnız bırakmayacağız. Siz bize sahip çıktığınız müddetçe bu milletin başını yere eğdirmeyecek, umutlarını boşa çıkarmayacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, törene katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, Rabbim muhabbetimizi artırsın, kardeşliğimizi daim eylesin" temennisinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.