Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Balıkesirde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlere dair önemli bilgiler paylaştı.
DEPREM ANINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, deprem sırasında panik yapılmaması, telefonların acil durum ve yangınları bildirmek dışında kullanılmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sabitlenmemiş dolap, raf ve pencere gibi eşyalardan uzak durulması gerektiği belirtildi.
DEPREM SONRASI YAPILMASI GEREKENLER
Paylaşımda, depremin ardından öncelikle kendi emniyetinizden emin olunması ve çevrede yardım edebileceğiniz kişilerin olup olmadığını kontrol etmeniz gerektiği ifade edildi. Gaz kokusu alındığında gaz vanasının kapatılması, camların ve kapıların açılması ve hemen binanın terk edilmesi gerektiği belirtildi.









