Davulun efsanesi Adem Göçer'e son veda: Kırşehir'de gözyaşları sel oldu!

GÜNDEM Yayınlanma : 09 Kasım 2025 14:09 Düzenleme : 09 Kasım 2025 14:09
Davulun efsanesi Adem Göçer'e son veda: Kırşehir'de gözyaşları sel oldu!
Abdal kültürünün 'davulun efsanesi' olarak bilinen ve 'Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü' sahibi Adem Göçer, Kırşehir'in Kaman ilçesinde toprağa verildi. Törene siyaset ve kültür dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılında 'Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü'ne layık görülen ve Abdal kültüründe 'davulun efsanesi' olarak anılan büyük usta Adem Göçer, memleketi Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

DAVULUN EFSANESİ SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Yaklaşık üç ay önce rahatsızlanarak Kırşehir ve ardından İzmir'de tedavi gören 67 yaşındaki usta davulcu Adem Göçer, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki evinde hayatını kaybetti. Göçer için Kaman Çarşı Camisi'nde bir tören düzenlendi. Öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı ve merhumun cenazesi, Kaman Cuma Mahallesi Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

TÖRENE YOĞUN KATILIM

Cenaze törenine, Adem Göçer'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mesut Görücü, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, daire amirleri, Abdal kültürü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ustanın kardeşi Özdemir Göçer, ağabeyini kaybetmenin derin üzüntüsünü dile getirerek, onun bir efsane olduğunu belirtti. Oğlu Cesur Göçer ise babasının tedavi sürecinde destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.