Depremzede kadın, yeni bahçesiyle umutları yeşertti

YAŞAM Yayınlanma : 05 Kasım 2025 09:27 Düzenleme : 05 Kasım 2025 09:27
Depremzede kadın, yeni bahçesiyle umutları yeşertti
Depremzede Gülfidan Çatlak, yeni evinin bahçesini sebzelerle süsleyerek umutları yeşertti. Kış aylarını sıcak evinde geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Depremzede kadın, yeni bahçesiyle umutları yeşertti

Hatay’da deprem nedeniyle evi yıkılan Gülfidan Çatlak, 2 buçuk yıl geçici yaşam merkezlerinde kaldıktan sonra 2 ay önce yeni evine yerleşti. Yeni yuvasının önüne sebzeler ekerek bahçesini güzelleştirdi.

YENİ YUVASINDA MUTLULUK YAŞIYOR

Çatlak, yeni evinde mutlu olduğunu belirterek, "Konteyner da kış aylarında hayat şartları zordu, şimdi yeni sıcak evimde kış güzel geçecek" dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da birçok bina yerle bir olmuştu. Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde depremi yaşayan Çatlak ve ailesi, evlerinin yıkılmasının ardından geçici yaşam merkezlerine yerleşmişti.

BAHÇESİNDE TAZE SEBZELER YETİŞTİRİYOR

Deprem sonrası inşa edilen konutların anahtar teslimleri devam ederken, Çatlak ailesi 8’inci kura ile yeni evlerinin anahtarını aldı. Yeni taşındıkları evin önünü bahçeye dönüştüren Çatlak, maydanoz, tere, roka, patlıcan, soğan, biber ve marul ekerek yeşillendirdi. Gülfidan Çatlak, "Bu bahçeyi eşimle birlikte yaptık ve toprakla oynamayı seviyorum. Bu ürünleri ektim, hem yeşillik olsun hem de taze taze yeriz" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.