Diyarbakır’da 2026’nın ilk altı ayında toplamda bin 629 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 5 kişi yaşamını yitirirken, 2 bin 724 kişi de yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

HAZİRAN AYINDAKİ KAZALAR
Haziran ayında ise 337 ölümlü yaralanmalı kaza kaydedildi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, 539 kişi de çeşitli yaralanmalarla hastaneye başvurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, bu verileri kamuoyu ile paylaştı.

TRAFİK GÜVENLİĞİ ÇAĞRISI
Yetkililer, sürücülere hız limitlerine uyma, emniyet kemeri takma ve direksiyon başında telefon kullanmama konularında uyarılarda bulundu. Ayrıca, trafik kazalarının önlenmesi adına farkındalık çalışmaları yürütüldüğü ve vatandaşlardan trafik kurallarına titizlikle uymaları istendi.







