Diyarbakır'da seyir halindeki tırdan koyun çalan hırsızlar yakalandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 05 Kasım 2025 06:12 Düzenleme : 05 Kasım 2025 06:12
Diyarbakır'da seyir halindeki tırdan koyun çalan hırsızlar yakalandı
Diyarbakır'da seyir halindeki tırdan koyun çalan iki şüpheli, güvenlik güçleri tarafından yakalandı ve çalınan hayvanlar sahibine teslim edildi.

Diyarbakır’da seyir halindeki tıra yaklaşarak içerisindeki koyunları çalan iki şüpheli, güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

HIRSIZLIK OLAYI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 30 Ekim 2025 tarihinde saat 23.45 sıralarında Şanlıurfa karayolu üzerinde seyir halindeki küçükbaş hayvan yüklü bir tırda hırsızlık olayının gerçekleştiği belirtildi. Olayın güvenlik kameralarına yansıdığı ifade edildi. Görüntülerde, plakasız sepetli bir motosikletle tıra yaklaşan iki şüphelinin dorsede taşınan koyunları çaldığı gözlemlendi.

ŞÜPHELİLER KAÇARKEN KAZA YAPTI

Yapılan kamera incelemeleri ve Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) görüntülerinde, şüphelilerin kullandığı motosikletin kısa süre sonra maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştığı belirlendi. Kaza sonrası şüpheliler, motosikleti ve çaldıkları hayvanları bırakarak yaya olarak kaçtı. Olayda kullanılan motosiklet, yediemin otoparkına çekildi ve çalınan hayvanlar sahibine teslim edildi.

ŞÜPHELİLERİN SUÇ GEÇMİŞİ ORTAYA ÇIKTI

Yapılan çalışmalar sonucunda müştekinin Fesih Karataş olduğu tespit edildi. Karataş, 7 adet küçükbaş hayvanının çalındığını ancak şüphelilerin kaza yapması sonucu hayvanları bıraktığını ifade etti. Ekipler, hayvanları bulup kendisine teslim etti. Şüpheliler S.V. (30) ve M.M. (24) kısa sürede yakalandı. Yapılan sorgulamalarda, S.V.'nin çeşitli hırsızlık ve taksirle yaralama suçlarından 6, M.M.'nin ise farklı suçlardan 2 kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili tahkikat, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından titizlikle sürdürülmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.