Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Hevsel’in Çiçekleri Projesi" ile gönüllü eğitimciler, ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlerin temel giyim, kırtasiye ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önemli bir adım attı. Proje, öğrencilerin eğitimlerine daha iyi odaklanmalarını sağlamak amacıyla her yıl binlerce öğrenci ve ailelerine ulaşarak yardımlar sunuyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA DESTEK
Proje kapsamında şimdiye kadar binlerce ihtiyaç sahibi çocuk ve ailesine ulaşılarak yardımlar dağıtıldı. Bu yardımlar sayesinde çocukların temel ihtiyaçları düşünmeden eğitim hayatlarına odaklanmaları ve başarılı olmaları hedefleniyor. Hayırseverlerin de destek verdiği projede, yardımlar planlı bir şekilde dağıtılmakta ve gönüllüler, Ramazan ayında da çocuklar ve aileleri için hazırlıklar yapmaktadır.

GÖNÜLLÜLERİN ÇABALARI
Proje sorumlusu sosyal bilgiler öğretmeni Yahya Kamçı, Hevsel isminin bereket anlamına geldiğini belirterek, ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlerin akademik engellerini kaldırmak için kırtasiye malzemeleri yardımı yaptıklarını ifade etti. Kamçı, Diyarbakır ve çevresinde 5 bin 400 yetim ve öksüz öğrenciye yardım ulaştırdıklarını ve ayrıca 10 bine yakın aileye çeşitli yardımların yapıldığını kaydetti. Ramazan ayı dolayısıyla 500 aileye iftar yemeği verileceğini de sözlerine ekledi.







