Düzce 23 Nisan İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Dondurulmuş Hayvan Müzesi ve Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi'ni gezerek doğayı yakından tanıma fırsatı buldu.

DOĞANIN SIRLARI KEŞFEDİLDİ
Arş. Gör. Dr. Tuba Gül Doğan rehberliğinde gerçekleşen gezi, öğrencilere kuş, memeli ve sürüngen türleri hakkında bilgi verdi. Hayvanların yaşam alanları, beslenme biçimleri ve doğadaki rolleri hakkında bilgiler edinildi.

BİTKİLER DÜNYASI
Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi'nde ise endemik bitkiler, tıbbi ve aromatik bitkiler, egzotik türler ve su bitkileri incelendi. Öğrenciler, bitkilerin doğadaki önemi ve biyolojik çeşitlilik konusunda bilgilendirildi. Tüm soruları akademisyen tarafından yanıtlanan öğrenciler, bilimsel farkındalık kazandı.







