Düzce'de kentsel dönüşüm atağı: Başkan Özlü Ankara'da kritik temaslarda bulundu

YAŞAM Yayınlanma : 08 Mayıs 2026 06:31 Düzenleme : 08 Mayıs 2026 06:31
Düzce'de kentsel dönüşüm atağı: Başkan Özlü Ankara'da kritik temaslarda bulundu
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak için Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ile görüştü. Eski Sanayi Çarşısı, Şerefiye ve Camikebir bölgel

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehrin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak amacıyla Ankara'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ile bir araya gelen Başkan Özlü, Düzce'nin çehresini değiştirecek projelerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

ESKİ SANAYİ ÇARŞISI PROJESİNDE SON DURUM

Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, yıllardır süren Eski Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hızlandırılması oldu. Başkan Özlü, projenin tasarım aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 2013 yılından bu yana devam eden bu sürecin en kısa sürede sonuçlandırılmasının kent için büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu projenin tamamlanmasıyla şehir merkezinde önemli bir dönüşüm yaşanması bekleniyor.

ŞEREFİYE VE CAMİKEBİR'DE HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

Başkan Özlü, şehrin kalbinde yer alan Şerefiye Mahallesi ve Camikebir bölgesindeki kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili de Kentsel Dönüşüm Başkanı Alp'e bilgi verdi. Şerefiye Mahallesi'ndeki eski yapıların durumu ve Camikebir'deki dönüşüm ihtiyacı hakkında yapılan sunumda, bu bölgelerdeki çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiği kaydedildi. Ayrıca, Aziziye Mahallesi'ndeki Eski Devlet Hastanesi arazisinin satışı konusundaki yetki devri talebi de dile getirildi. Yeni sanayi sitesinin imar planlarının onaylanması için de girişimlerde bulunuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.