Ege Üniversitesi'nde yeni dönem: Prof. Dr. Musa Alcı görevi devraldı

EĞİTİM Yayınlanma : 12 Aralık 2025 14:44 Düzenleme : 12 Aralık 2025 14:44
Ege Üniversitesi'nde yeni dönem: Prof. Dr. Musa Alcı görevi devraldı
Ege Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, görevini Prof. Dr. Necdet Budak'tan devraldı. Alcı, eğitim ve araştırmaya odaklanacaklarını belirtti.
Ege Üniversitesi'nde yeni dönem: Prof. Dr. Musa Alcı görevi devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Musa Alcı, düzenlenen devir teslim töreniyle görevini Prof. Dr. Necdet Budak’tan devraldı.

ALCI'DAN EGE ÜNİVERSİTESİ İÇİN YENİ HEDEFLER

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Ege Üniversitesi'nin yeni rektörü olan Prof. Dr. Alcı, görev devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin 70 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme alanlarına odaklanacaklarını belirtti. Alcı, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a şükranlarını sundu.

BUDAK'TAN YENİ REKTÖRE BAŞARILAR

Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevini Prof. Dr. Musa Alcı'ya devreden Prof. Dr. Necdet Budak ise, üniversitenin 'Araştırma Üniversitesi' statüsüne yükselmesinin büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Budak, Prof. Dr. Alcı'ya yeni görevinde başarılar dileyerek, üniversitenin bilimde ve araştırmada daha ileri noktalara ulaşacağına inancının tam olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Budak, Prof. Dr. Alcı'ya çiçek takdim etti. Prof. Dr. Musa Alcı, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Doktorasını Sakarya Üniversitesi'nde yapan Alcı, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde 2000 yılında doktor öğretim üyesi, 2010'da doçent ve 2016'da profesörlük unvanını aldı. Akademik çalışmaları Sistem Tanılama, Yapay Zeka, Bilgisayarda Öğrenme ve Örüntü Tanıma gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.