Avukat Mücahid Küçük, çiftler arasında yaşanan ekonomik şiddetin tazminat sebebi olabileceğini belirtti. Banka kartının alınması ya da ev ihtiyaçları için para verilmemesi gibi durumların, kadını ekonomik olarak zor duruma sokarak şiddet oluşturduğunu ifade etti.

ŞİDDETİN FARKLI TÜRLERİ
Küçük, şiddetin hukuki olarak farklı sınıflandırmalara tabi olduğunu ve bunlar arasında fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddetin yer aldığını vurguladı. Ekonomik şiddetin, kadınların maaş kartlarının alınması veya çalışmayan kadınlara harçlık verilmemesi gibi durumlarda ortaya çıktığını söyledi. Bu tür durumların, kadının gelir yoksunluğuna sebep olduğunu belirtti.
NİŞANLIK DÖNEMİNDE DE YAŞANABİLİR
Avukat Küçük, ekonomik şiddetin nişanlılık döneminde de görülebileceğini ifade etti. Özellikle ailelerin, evlendikten sonra maaş kartının kendilerinde kalacağına dair anlaşmalar yapmasının, ekonomik şiddet olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Nişanın bozulması durumunda, haklı sebeplerle tazminat talep edilebileceğini de ekledi.







