Elazığ’da sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı

ÇEVRE Yayınlanma : 17 Aralık 2025 06:42 Düzenleme : 17 Aralık 2025 06:42
Elazığ’da sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı
Elazığ Belediyesi, sokak ve yaban hayvanlarının kış koşullarından etkilenmemesi için doğaya yem ve mama bırakma çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi ekipleri, kentin çeşitli noktalarına yem ve mama bırakarak sokak ve yaban hayvanlarının beslenmesine destek oldu.

Kış aylarında hayvanları koruma çalışmaları

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kış mevsiminden olumsuz etkilenen sokak ve yaban hayvanları için gerekli çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda, yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya yem ve mama bırakılıyor.

Periyodik olarak gerçekleştirilen destek

Ekipler, kent genelinde farklı noktalarda yürütülen çalışmalar çerçevesinde kuşlar için yüksek kesimlere ve açık alanlara buğday ve ekmek bırakıyor. Elazığ Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, sahipsiz sokak hayvanları ve doğada yaşayan diğer hayvanlar için mama bırakma çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.