Emekli mimar Yeşim Soysal, plastik atıkları sanat eserine dönüştürüyor

ÇEVRE Yayınlanma : 15 Aralık 2025 21:21 Düzenleme : 15 Aralık 2025 21:21
Emekli mimar Yeşim Soysal, plastik atıkları sanat eserine dönüştürüyor
Samsun'da düzenlenen şenlikte, emekli mimar Yeşim Soysal atık plastikleri sanat eserlerine dönüştürerek çevre bilinci oluşturuyor ve kadın emeğini destekliyor.
Emekli mimar Yeşim Soysal, plastik atıkları sanat eserine dönüştürüyor

Samsun'da düzenlenen 'Alışverı̇ş ve Dayanışma Şenliği'nde, emekli mimar Yeşim Soysal'ın atık plastik şişelerden yaptığı çiçek, gelin tacı ve aksesuarlar dikkat çekti. Soysal, bu çalışmalarla hem çevre kirliliğine dikkat çekmeyi hem de çocuklarda doğa bilinci oluşturmayı amaçlıyor.

SAĞLIK SORUNUNDAN SANATA UZANAN YOLCULUK

Yeşim Soysal, plastik sanat çalışmalarına bir sağlık sorunu döneminde başladığını anlatıyor. Yerinden kalkamadığı günlerde biriken pet şişeleri değerlendirmek isteyen Soysal, onlara şekil vermeye başladı ve zamanla tekniğini geliştirdi. Hatta Türkiye'de uygun boya bulamayınca, kendi boyasını üretmek zorunda kaldı ve bu süreç yaklaşık iki yılını aldı.

KADIN EL EMEĞİ ÇARŞISINDA 200 ÜRÜN

Şenlikte, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği'nin organizasyonuyla yaklaşık 210 kadın stant açtı. Dernek yönetim kurulu üyesi Hicran Karadoğan Kınık, yedi yıldır kadın emeğine yönelik festivaller düzenlediklerini ve bu yıl '2026 yılına merhaba' temasıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Gıdadan anahtarlığa kadar yaklaşık 200 farklı ürünün ziyaretçilerle buluştuğu festival, dört gün boyunca devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.