Ereğli'de okul geçit görevlileri eğitimle donatıldı

EĞİTİM Yayınlanma : 17 Ekim 2025 11:03 Düzenleme : 17 Ekim 2025 11:03
Ereğli'de okul geçit görevlileri eğitimle donatıldı
Ereğli'de 78 okul geçit görevlisi trafik eğitimi alarak yeleklerini giydi. İlçe Emniyet Müdürü Gölükcü, güvenli eğitimin güvenli okulla mümkün olduğunu vurguladı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde önemli bir güvenlik hazırlığı tamamlandı. Öğretmen, öğrenci, veli ve okul geçit görevlilerinden oluşan 78 kişilik ekip, trafik güvenliği konusunda kapsamlı bir eğitimden geçirildi. Bu çalışma, ilçedeki okul çevrelerinde trafik kazalarını en aza indirmeyi ve öğrencilerin güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ GÖLÜKCÜ'DEN KRİTİK VURGU

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Gölükcü, eğitim sırasında yaptığı konuşmada okul geçit görevlilerinin sorumluluklarını detaylı şekilde anlattı. 'Güvenli eğitim, güvenli okul ile mümkündür' diyen Gölükcü, bu görevin önemine dikkat çekerek tüm görevlilere resmi belgelerini teslim etti. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Yılmaz ile birlikte görevlilere yeleklerini giydirdi.

KAPSAMLI TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Eğitim programında İlçe Emniyet Müdürlüğü uzmanları tarafından Karayolları Trafik Kanunu'ndaki yetki ve sorumluluklar detaylı şekilde anlatıldı. Güvenli geçiş noktalarının belirlenmesi, emniyet kemerinin hayati önemi alkol simülasyonu ile gösterildi. Özellikle trafik kazalarının minimize edilmesi için alınacak önlemler üzerinde duruldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da yaptığı konuşmada, okul geçit görevlilerinin eğitim sistemindeki hayati rolünü vurgulayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.