Eskişehir'de, din görevlilerinin mesleki yetkinliklerini artırmaya yönelik 'Ezanı Güzel Okuma' ve 'Etkili Hutbe Sunumu' yarışmalarının il finali coşkulu bir atmosferde tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önderliğinde, din hizmetindeki personelin bilgi ve hitabet kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan bu önemli etkinlik, Eskişehir İl Müftülüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirildi.

İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
Eskişehir genelinden çok sayıda din görevlisinin katılımıyla gerçekleşen yarışmalarda, değerlendirme heyeti Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül başkanlığında, Tepebaşı İlçe Müftüsü Fatih Kaya ve diğer üyelerden oluşan beş kişilik bir komisyondan oluştu. Titiz bir puanlama sürecinin ardından, 'Etkili Hutbe Sunumu' kategorisinde Muhammed Akar, 'Ezanı Güzel Okuma' kategorisinde ise Muhammet Altan birinciliği göğüsledi. Bu başarılarıyla Akar ve Altan, ilerleyen zamanlarda düzenlenecek olan Bölge Finali Yarışmaları'nda Eskişehir'i temsil etme hakkını kazandılar.

BAŞARI VE TEBRİKLER
Yarışmaların sona ermesiyle birlikte, dereceye giren din görevlileri tebrik edildi. Programın sonunda, katılımcılara ve başarılı olanlara Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül ve İl Müftü Yardımcısı Sacit Ekerim tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. İl Müftüsü Gül, etkinliğe katılan ve başarı gösteren tüm din görevlilerini kutlayarak, bölge finallerinde kendilerine üstün başarılar diledi.







