Erzurum'un Aşkale ilçesinde yer alan Kandilli Güvenç Ortaokulu öğrencileri, Erzurum Teknik Üniversitesi'nde (ETÜ) unutulmaz bir gün geçirdi.

BİLİM DOLU BİR GEZİ PROGRAMI
ETÜ Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen bu gezi programı, Kandilli Güvenç Ortaokulu'nun 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine, üniversitenin bilim, kültür ve yaşam alanlarını tanıma fırsatı sundu. Etkinliğe okul müdürü Ahmet Savaş ve öğretmenler de katılarak öğrencilerin deneyimlerini zenginleştirdi.

ÜNİVERSİTE ORTAMININ ÖNEMİ
Program boyunca ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naim Ürkmez, öğrencilere ve öğretmenlere rehberlik etti. Öğrenciler, Erzurum Kültür ve Sanat Evi, Erzurum Şehir Arşivi, MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi gibi birçok önemli yeri ziyaret ederek, üniversitenin sunduğu bilimsel ve sosyal imkanları yakından gördü. Prof. Dr. Ürkmez, bu tür etkinliklerin üniversiteler ile toplum arasındaki bağı güçlendirdiğini vurguladı.







