Ev hanımları korosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konser vermek istiyor

YAŞAM Yayınlanma : 01 Nisan 2026 15:10 Düzenleme : 01 Nisan 2026 15:10
Ev hanımları korosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konser vermek istiyor
Gaziantep'teki ev hanımları korosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Külliye'de konser vermek için hazırlık yapıyor. Kadınlar, Anneler Günü'nde unutulmaz bir etkinlik düzenlemeyi hedefliyor.
Ev hanımları korosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konser vermek istiyor

Gaziantep'te, çoğunluğu ev hanımlarından oluşan bir koro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a Külliye'de konser vermeyi planlıyor.

Ritim topluluğu büyük ilgi görüyor

Ev ve günlük hayatın koşuşturması arasında kendilerine zaman ayırmak isteyen kadınlar, 4 ay önce Şahinbey Belediyesi Konservatuvarı tarafından kurulan ritim topluluğuna büyük ilgi gösterdi. 'Ritmi Hisset Hayata Katıl' sloganıyla oluşturulan bu grup, çeşitli vurmalı çalgılarla müziğin enerjisini paylaşmayı ve birlikte üretmeyi amaçlıyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde aldıkları eğitimle kısa sürede başta darbuka olmak üzere birçok müzik enstrümanını çalmayı öğrendiler.

63 kadın koro oluşturdu

Kadın Ritim Topluluğu, 63 kişilik ekibiyle Anneler Günü dolayısıyla düzenleyecekleri konserde sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Koro şefi İbrahim Halil Tokmak yönetimindeki grup, haftada bir gün bir araya gelerek çalışmalarını sürdürüyor. Performanslarıyla dikkat çeken kadınlar, Türkiye'nin 81 ilinde konser vermeyi hedefliyor. Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve eşi Emine Erdoğan'a bir konser vermek istiyorlar.

Annelerin duygularını sanatla buluşturacaklar

İlk konserine hazırlanan sanat müziği tutkunları, Anneler Günü'ne özel bir etkinlik düzenleyecek. Kadınlar, eserleri ve ritimleriyle annelere unutulmaz bir gün yaşatmayı amaçlıyor. Koro, farklı mesleklerden kadınları bir araya getirerek annelerin emeğini ve duygularını sanatla buluşturmayı hedefliyor. Ev hanımı Hatice İmrak, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a güzel bir konser vermek istiyoruz," diyerek projeye olan heyecanını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.