Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı: Olası afetlere hazırlık test edildi

ASAYİŞ Yayınlanma : 10 Aralık 2025 17:54 Düzenleme : 10 Aralık 2025 17:54
Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı: Olası afetlere hazırlık test edildi
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde deprem ve yangın senaryosuyla gerçekleştirilen tatbikat, olası afetlere hızlı müdahale ve hasta tahliyesini test etti.
Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı: Olası afetlere hazırlık test edildi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde, olası afet senaryolarına karşı hazırlıkları test etmek amacıyla kapsamlı bir deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi. Senaryo gereği, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği varsayılarak acil durum planı devreye alındı. Bu tatbikat, hastane personelinin müdahale ve tahliye becerilerini gerçeğe yakın koşullarda değerlendirmek için tasarlandı.

YANGIN VE TAHLİYE OPERASYONU CANLANDIRILDI

Depremin etkisiyle hastanenin C blok Yeni Doğan Yoğun Bakım bölümünde elektrik kaynaklı yangın çıktığı senaryosu üzerinden ekipler harekete geçti. Kırmızı kod verilmesinin ardından söndürme, ilk yardım ve kurtarma ekipleri yangına müdahale ederken, yoğun bakımdaki hastalar hızla güvenli alanlara taşındı. AFAD ve UMKE ekipleriyle koordineli çalışan hastane personeli, olası yaralı akışına hazırlık için bahçede triaj alanı kurdu ve yemekhanede yaralanma vakası canlandırılarak acil servise sevk işlemi uygulandı.

BAŞHEKİMDEN HAZIRLIK VURGUSU

Tatbikat, yeşil kod ile başarıyla sonlandırıldı. Hastane Başhekimi Dr. Fatih Demir, yapılan çalışmaları değerlendirerek, 'Olası afetlere en hızlı şekilde müdahale edebilmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz' açıklamasını yaptı. Bu tatbikat, hastanenin afet ve acil durumlara yönelik hazırlık seviyesini güçlendirmeyi ve ekip koordinasyonunu pekiştirmeyi amaçladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.