Hatay'da yer alan konteyner kentte, bir firari maymun kendisine ekmek vermek isteyen bir kadını yaraladı. Olay, Antakya ilçesindeki Maya 2 konteyner kentte meydana geldi.

Olayın gelişimi
Kadın, maymuna ekmek vermek istediği esnada maymunun saldırısına uğrayarak elinden yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal etti. Ekipler, maymunu yakalamak için bir kovalamaca gerçekleştirdi.

Maymun koruma altına alındı
Kovalamacanın ardından yakalanan maymun, koruma altına alındı. Yetkililer, maymunun bakımlarının ardından Mersin’e gönderileceğini açıkladı. Olayı gözlemleyen Gökçen Özdilek, maymunun sevimli ancak saldırgan davranışları nedeniyle yaklaşılamadığını belirtti. Belediye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde olay daha da büyümeden kontrol altına alındı.







