AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, avukatlara yönelik artan saldırı ve şiddet eylemlerine sert tepki gösterdi.
AVUKATLARA YÖNELİK SALDIRILAR KINANDI
Fırat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, son günlerde avukatlık görevini yerine getiren meslektaşlarına yönelen saldırıları üzüntüyle takip ettiğini belirtti. Bu tür eylemleri esefle kınadığını ifade eden Fırat, kamu görevlisi statüsündeki avukatların düşman olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Avukatların yargının ayrılmaz bir parçası olduğunu hatırlatan Fırat, "Avukata saldırı, kamu görevlisine yapılmış sayılır" dedi.
HUSUMET BESLENMEMELİ
Fırat, avukatların adil yargılanma hakkının teminatı olduğunu belirterek, "Vatandaşların hak arama özgürlüğünü sağlayan avukatlara düşman gözüyle bakılmamalıdır," şeklinde konuştu. Avukatlık mesleğinin saygın bir meslek olduğunu ifade eden Fırat, saldırı ve şiddet yerine değer görmeyi hak ettiklerini vurguladı.








