Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep ve çevresinde zeytin hasadının başladığını duyurdu. Akıncı, zeytinin bölge ekonomisi için fıstıktan sonra en önemli ikinci tarımsal ürün olduğunu vurguladı.

BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN KRİTİK ÜRÜN
Akıncı, zeytinin hem çiftçinin geçim kaynağı hem de bölge ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu belirtti. Türkiye'nin sofralık ve yağlık zeytin üretiminde dünya liderlerinden biri olduğuna dikkat çeken Akıncı, geçen yıl 3 milyon 600 bin ton zeytin üretildiğini ve bunun önemli bir kısmının yağlık zeytin olduğunu söyledi.
REKOLTE FARKLILIKLARI VE KALİTE VURGUSU
Bu yıl Türkiye genelinde zeytin üretiminde bazı bölgelerde rekolte farklılıkları yaşanabileceğini öngören Akıncı, Ege ve Akdeniz bölgelerinde kısmi düşüşler beklendiğini ifade etti. Gaziantep özelinde ise soğuk hava, don ve yetersiz yağış gibi faktörlerin üretimi etkilediğini dile getirdi. Akıncı, Gaziantep zeytininin kendine has aroması ve yüksek yağ kalitesiyle öne çıktığını belirterek, markalaşma ve ürün kalitesinin korunmasının önemine vurgu yaptı.







