Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) üyeleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2803 sayılı kararını ve İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye yönelik saldırılarını ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde sert bir dille protesto etti.
BMGK KARARI GAZZE'Yİ İŞGAL PROJESİDİR
Büyükelçilik önünde toplanan grup, "BMGK kararı Gazze'yi işgal projesidir" yazılı pankart açarak tepkilerini dile getirdi. ANFİDAP adına basın açıklamasını okuyan Eyüp Medet, Gazze'deki İsrail soykırımının 784 gündür devam ettiğini ve bu saldırılarda yaklaşık 77 bin insanın hayatını kaybettiğini vurguladı. Medet, İsrail saldırılarının ateşkese rağmen sürdüğüne dikkat çekerek, "Barış Zirvesi Niyet Beyanı"nın imzalanmasının ardından yüzlerce insanın öldürüldüğünü belirtti.
GAZZE HALKI SAĞLIK HİZMETİNDEN MAHRUM, AÇLIK İÇİNDE YAŞIYOR
İsrail'in, ateşkes şartlarını ihlal ederek insani yardımların Gazze'ye girişine de izin vermediğini dile getiren Medet, "Gazze halkı bugün soğukta, açlık içinde, sağlık hizmetinden mahrum ve tamamen işgal ve abluka altında yaşamaya devam etmektedir. Bu tablo bir kez daha göstermiştir ki İsrail'in sözüne asla güvenilmez. Ateşkese arabulucu olan devletlere sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz." şeklinde konuştu. Gazze direnişinin, Birleşmiş Milletler (BM) gibi güvenilirliğini yitirmiş kurumların çöküşünü de gözler önüne serdiğini ifade eden Medet, BMGK'nin 2803 sayılı kararını reddettiklerini ve bu kararın çözüm değil, yeni krizlerin habercisi olduğunu belirtti. Medet, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam alemini, Filistin halkının kabul edebileceği bir düzenleme için sorumluluk almaya çağırdı.








