Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projeye katılan çocukları ve ailelerini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:
“Bu yıl da projemizi başarıyla tamamladık, hamdolsun. 40 gün boyunca camilerimizi şenlendiren yavrularımıza bisikletlerini teslim etmeye ilçelerimizden başladık. Belirlenen tarihlerde merkezdeki dağıtımları da gerçekleştireceğiz. En büyük dileğim, çocuklarımızın bu güzel alışkanlığı ömür boyu sürdürmesidir. Onların mutluluğunu yürekten paylaşıyor, bisikletlerini sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanmalarını temenni ediyorum.”

12 Bin 724 Çocuğa Bisiklet Hakkı
30 Haziran – 18 Ağustos tarihleri arasında projeye katılan 2016 doğumlu çocuklar, aileleriyle birlikte bisikletlerini büyük sevinçle teslim almaya başladı. Bisiklet almaya hak kazanan toplam 12 bin 724 çocuğa, dağıtım yeri, tarihi ve saatiyle ilgili bilgilendirme SMS yoluyla gönderiliyor.
Merkez dışındaki 28 ilçede bisikletler belirlenen meydanlarda tek noktadan teslim edilirken, merkez ilçeler olan Selçuklu, Meram ve Karatay’da ise dağıtımlar çocukların kayıt yaptırdıkları camilerde yapılıyor. Cami önü müsait olmayan durumlarda en yakın cami tercih ediliyor. Şehir merkezindeki bisiklet dağıtımları 22 Ağustos’ta başlayacak.







