Gümüşhane’de arkadaşına güvenen öğrenci, 9 ayrı dosyada yargılanıyor

ASAYİŞ Yayınlanma : 15 Eylül 2025 10:26 Düzenleme : 15 Eylül 2025 10:26
Gümüşhane’de arkadaşına güvenen öğrenci, 9 ayrı dosyada yargılanıyor
Gümüşhane’de bir üniversite öğrencisi, arkadaşına güvenerek verdiği banka kartının dolandırıcılık amacıyla kullanılması sonucu 9 ayrı dosyada yargılanıyor ve 3 yılı aşkın hapis cezası aldı. Bilirkişi raporları suçluyu göstermesine rağmen, kart sahibi öğr
Gümüşhane’de arkadaşına güvenen öğrenci, 9 ayrı dosyada yargılanıyor

DOLANDIRICILIK İDDİASI

Hakkında dokuz ayrı dosya açılan Sarıaltun, istinafın onayıyla bir dosyadan 3 yılı aşkın ceza aldı. Avukatı Kemal Yavuz, Sarıaltun’un arkadaş kurbanı olduğunu ve suç şebekesinin varlığından şüphelendiklerini belirtti. Yavuz, ATM kameralarının parayı çeken kişilerin farklı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

AİLENİN MAĞDURİYETİ

Sarıaltun’un ablası Hümeyra Sarıaltun ise, kardeşinin arkadaşına güvenerek kart ve şifresini verdiğini, arkadaşının Adana’ya gittiğini ve iki ay sonra dolandırıcılık olayının ortaya çıktığını anlattı. Bilirkişi raporlarının hesabı kullanan kişinin U.P. olduğunu açıkça gösterdiğini, ancak kardeşinin ceza aldığını ve U.P.’nin beraat ettiğini söyledi. Dokuz dosyanın toplam cezasının 30 yılı bulduğunu ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.