Gümüşhane yaylalarına geleneksel koyun göçü başladı

ÇEVRE Yayınlanma : 20 Mayıs 2026 02:38 Düzenleme : 20 Mayıs 2026 02:38
Gümüşhane yaylalarına geleneksel koyun göçü başladı
Gümüşhane'de, havaların ısınmasıyla birlikte geleneksel koyun göçü başladı. Yüzlerce koyun, yüksek rakımlı yaylalara ulaşmak için zorlu bir yolculuğa çıkıyor.

Gümüşhane, Türkiye'nin en fazla yaylaya sahip şehri olarak, havaların ısınmasıyla birlikte geleneksel koyun göçüne tanıklık ediyor.

Gümüşhane yaylalarına geleneksel koyun göçü başladı 1

GÖÇ YOLCULUĞU BAŞLADI

Yüzlerce koyun, Torul ve Kürtün ilçelerindeki 2 bin metreyi aşan yaylalara ulaşmak için zorlu bir yolculuğa çıktı. Sahil kesimlerinden yola çıkan hayvanlar, şehirlerarası karayollarında görüntülendi. Bu yıl, yaylacılık sezonunun açılmasıyla birlikte, koyun sürülerinin zorlu göç hareketi gözlemleniyor.

ZORLU PARKURLAR

Düşük rakımlı bölgelerde kışlayan hayvan yetiştiricileri, havaların ısınmasıyla birlikte sürülerini yüksek rakımlı otlaklara ulaştırmak için yola koyuldular. Gümüşhane’nin yüksek dağ yaylalarına gitmekte olan koyun sürüleri, kilometrelerce uzanan güzergahlarda zorlu bir yol kat ediyor. Doğal bitki örtüsü ve serin iklimiyle tercih edilen bu yaylalara ulaşmak için hayvan yetiştiricileri, uzun ve meşakkatli parkurları aşmak zorunda kalıyor. Karayollarında, bu göç nedeniyle yoğun bir trafik akışı yaşanıyor. Sürücülerin dikkatli olması gereken bu yolculuk, aynı zamanda bölgede muhteşem görüntülerin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. Yüzlerce koyunun karayolunu kaplaması, seyahat eden vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.