Sakarya'daki balık tezgahlarında hamsinin yerini istavrit aldı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve hamsinin rotasını Gürcistan sularına çevirmesi nedeniyle, tezgahlarda istavrit bolluğu yaşanıyor. Uygun fiyatı ve tazeliğiyle dikkat çeken istavrit, tüketicilerin ilgisini çekiyor.

HAMSI FİYATLARI YÜKSEK KALDI
Tezgahlarda hamsinin kilogramı 200-250 lira bandında satışa sunulurken, istavrit 100-150 lira arasındaki fiyatıyla sezonun en çok tercih edilen balığı oldu. Balıkçı Ramazan İbiş, hamsinin azalmasının fiyatını etkilemediğini belirterek, az olmasına rağmen fiyatının yüksek seyrettiğini ifade etti. Dondurulmuş balıkların ise 100 liraya kadar düştüğünü söyledi.

OCAK AYINDA HAMSİ BEKLENTİSİ
Balıkçı İbiş, tezgahların şu anki hakimi olan istavrit ve uskumrunun yanında, hamsinin ilerleyen aylarda tekrar artacağını öngörüyor. Ocak ve şubat aylarında havaların soğumasıyla suların da soğuyacağını ve hamsinin tekrar bollaşmasını beklediklerini dile getirdi. Tüketici Celaleddin Avcı ise hamsiyi çok sevdiğini ancak yokluğunda istavriti tercih ettiğini, çünkü taze ve günlük çıktığını belirtti.







