ANKARA (AA) – Haymana ilçesinde 23 Kasım Pazar günü, Yeni Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Balık Festivali, büyük bir katılımla kutlandı.

GELENEKSEL FESTİVAL YOLUNDA
"Türkiye’de en taze balığı Ankaralılar yer" sloganıyla yola çıkan festivalin, önümüzdeki yıllarda geleneksel bir etkinlik haline getirileceği ifade edildi. Haymana Belediyesi'nin, Ankara Manavlar, Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası'nın desteğiyle düzenlediği festivalde yaklaşık 2 ton balık ekmek ikram edildi.

EĞLENCE DOLU ANLAR
Meydanın oyun alanlarında çocuklar pamuk şeker ve patlamış mısır eşliğinde eğlenirken, yetişkinler halk oyunları ve Ankara Seğmenleri gösterileri ile keyifli anlar yaşadı. Ayrıca sanatçı Ramazan Kuzu'nun kemençe dinletisi de festivale renk kattı. Açılış konuşmasını yapan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Ankara'daki balık halinde birçok Haymanalının çalıştığını vurgulayarak, balık festivalinin neden bu kadar önemli olduğunu açıkladı. İlk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gören festivalin, gelecekte daha geniş bir kapsamla devam ettirilmesi planlanıyor.







