Haziran ayında Kars'ı kar mı bastı? Dolu yağışı hayatı felç etti!

ÇEVRE Yayınlanma : 13 Haziran 2026 05:21 Düzenleme : 13 Haziran 2026 05:21
Haziran ayında Kars'ı kar mı bastı? Dolu yağışı hayatı felç etti!
Kars'ın Arpaçay ilçesinde Haziran ayında etkili olan şiddetli dolu yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürüyerek kış manzaraları oluşturdu. Vatandaşlar küreklerle temizlik yaptı.

Kars'ın Arpaçay ilçesinde aniden bastıran şiddetli dolu yağışı, bölge halkına adeta kış mevsimini yaşattı. Cadde ve sokakları beyaza bürüyen dolu, kar yağışını aratmayan görüntüler oluşturdu.

Haziran ayında Kars\

YAZ GİRDİĞİNDE KIŞ MANZARALARI

Kısa sürede etkisini artıran yağış, ilçe merkezi ve bazı köylerde yolları ve evlerin önlerini kalın bir dolu tabakasıyla kapladı. Bölge sakinleri, adeta kar temizler gibi küreklerle dolu temizliği yapmak zorunda kaldı. Bu sıra dışı manzara, Haziran ayında yaşanınca şaşkınlık yarattı.

DOĞA YAZI UNUTTURDU

Sokaklarda oluşan beyaz örtü, Arpaçay'ı adeta kışa teslim olmuş bir hale getirdi. Vatandaşlar, evlerinin önlerinde ve iş yerlerinin çevrelerinde biriken doluları temizlemek için yoğun bir çaba sarf etti. Meteorolojik açıdan oldukça sıra dışı görüntülere sahne olan bu dolu yağışı, hem günlük yaşamı olumsuz etkiledi hem de ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Bu anlar, kameralara da yansıdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.