Pakistan ile Hindistan arasında haftalardır yaşanan gerilim sıcak çatışmaya dönüştü. Hindistan dün gece Pakistan’a füzeli saldırı düzenledi. Pakistan da saldırılara yanıt verirken her iki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.
172 nükleer savaş başlığına sahip Pakistan ordusu, 170 nükleer savaş başlığına sahip Hindistan’ın 3 bölgeden füzelerle saldırı düzenlediğini duyurdu. Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre Pencap eyaleti ve Azad Keşmir'de 24 nokta hedef alındı. Hindistan saldırısı başlar başlamaz, Pakistan yönetimi hava savunma sistemlerini aktif hale getirdi ve hava sahası 48 saatliğine uçuşlara kapatıldı. Pakistan saldırıyı 'savaş ilanı' kabul ettiğini açıkladı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, "İslamabad, Hindistan saldırılarına karşılık veriyor" açıklamasını yaptı. Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry ise yaptığı basın açıklamasında Hindistan'ın Bahwalpur, Muzaffarabad ve Kotli bölgelerine füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Chaudhry, Hindistan'ın füzeyle saldırdığı bölgelerde ölü sayısının 26'ya, yaralı sayısının da 46'ya yükseldiğini aktardı.
SİVİLLER HAYATINI KAYBETTİ
Hindistan'dan ateşlenerek ülkedeki pek çok noktaya isabet eden füzelerin cami ve sağlık kliniklerine zarar verdiğini belirten Chaudhry, Bahawalpur Camisi'ne düzenlenen füze saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 37 kişinin de yaralandığını kaydetti.
Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde 26 kişinin öldürüldüğü terör saldırısına misilleme gerekçesiyle 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve yine Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenlemişti.
Hint ordusu, "terör yapılanması" şeklinde nitelediği 9 hedefi başarıyla vurduğunu belirtirken, İslamabad yönetimi ise sivillere ait 6 noktanın hedef olduğunu, biri çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin kayıp olduğunu duyurmuştu.
Pakistan ordusu, Hint tarafının saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü açıklamış, Yeni Delhi yönetimi ise bunun doğru olmadığını savunmuştu.







