İçme suyu arıtma tesisi mercek altına alındı: Çevre mevzuatı denetimi yapıldı

ÇEVRE Yayınlanma : 11 Temmuz 2026 08:33 Düzenleme : 11 Temmuz 2026 08:33
İçme suyu arıtma tesisi mercek altına alındı: Çevre mevzuatı denetimi yapıldı
Bayburt'ta içme suyu arıtma tesisine çevre denetimi yapıldı. Tesisin mevzuata uyumu incelenirken olumsuz bir duruma rastlanmadı. Denetimlerin süreceği bildirildi.
İçme suyu arıtma tesisi mercek altına alındı: Çevre mevzuatı denetimi yapıldı

Bayburt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, kentteki içme suyu arıtma tesisinde kapsamlı bir çevre denetimi gerçekleştirdi. İl Müdürü Cengiz Sevim’in de bizzat iştirak ettiği bu saha çalışmasında, tesisin çevre mevzuatına tam uyum sağlayıp sağlamadığı titizlikle incelendi.

İçme suyu arıtma tesisi mercek altına alındı: Çevre mevzuatı denetimi yapıldı 1

ÇEVRE MEVZUATINA UYUM SORGULANDI

Denetimlerin temel amacı, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve yürürlükteki tüm çevre mevzuatına eksiksiz uyumu sağlamaktı. Ekipler, tesisin operasyonel süreçlerini ve atık yönetimini yerinde gözlemleyerek, yasal yükümlülüklerini ne ölçüde yerine getirdiğini kontrol etti. Yapılan incelemeler sonucunda tesisin faaliyetlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, yetkililere gerekli uyarılar ve hatırlatmalar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, çevrenin korunması adına bu tür denetim faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.