Iğdırlı öğrenciler gökyüzünü keşfediyor: Kuşlar ve doğa eğitimiyle 'Doğa Öncüleri' yetiştiriliyor

EĞİTİM Yayınlanma : 17 Mayıs 2026 09:50 Düzenleme : 17 Mayıs 2026 09:50
Iğdırlı öğrenciler gökyüzünü keşfediyor: Kuşlar ve doğa eğitimiyle 'Doğa Öncüleri' yetiştiriliyor
Iğdır'da 'Doğa Öncüleri Projesi' kapsamında öğrenciler, doğa ve kuş eğitimi alıyor. Uzmanlar eşliğinde yapılan gözlemler ve meslek tanıtımları, çocukların çevre bilincini artırıyor.

Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda, 'Doğa Öncüleri Projesi' çerçevesinde heyecan verici bir adım atıldı. Okulda yürütülen projeyle, öğrencilere Iğdır'ın zengin doğası ve özellikle kuş türleri hakkında kapsamlı bir eğitim verilmesi hedefleniyor. Bu anlamlı girişim, minik doğa sevdalılarının çevre bilincini artırmayı amaçlıyor.

Iğdırlı öğrenciler gökyüzünü keşfediyor: Kuşlar ve doğa eğitimiyle \

KUŞ GÖZLEMİ VE YABAN HAYATI EĞİTİMİ

'Gökyüzündeki Göç Yolu: Iğdır’ın Kuşları' adı verilen proje kapsamında, Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden uzmanlar, öğrencilere değerli bilgiler aktardı. Eğitimler, Iğdır'ın eşsiz biyolojik çeşitliliği, yaban hayatı ve milli parkların önemi üzerine odaklandı. Öğrenciler, hem kuş gözlemi yaparak bu büyülü dünyayı yakından tanıma fırsatı buldu hem de yaban hayatı çalışmalarında kullanılan özel ekipmanları görme şansı yakaladı.

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ VE MUHAFAZA MEMURLARI

Proje kapsamında ayrıca, 8. sınıf öğrencileri için bir Kariyer Günü etkinliği düzenlendi. Kurum personeli, öğrencilere Orman Mühendisliği ve Orman Muhafaza Memurluğu gibi meslekleri tanıttı. Bu sayede, geleceğin doğa koruyucuları ve uzmanları olma potansiyeli taşıyan öğrencilere ilham verilmesi amaçlandı. Bu eğitimler, genç nesillerin doğaya karşı sorumluluk bilincini pekiştirecek nitelikte.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.