Ilgın Şıhcarullah’ta 100 yıllık su yatırımı

YEREL Yayınlanma : 07 Mayıs 2025 11:55
Ilgın Şıhcarullah’ta 100 yıllık su yatırımı
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ilgın’ın Şıhcarullah Mahallesi’nde 1.807 metrelik içme suyu hattını yenileyerek, yüksek kaliteli ve uzun ömürlü borularla kesintisiz su temini sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, altyapı hizmetlerini güçlendirme çalışmaları kapsamında Ilgın ilçesine bağlı Şıhcarullah Mahallesi’nde kapsamlı bir içme suyu yenileme projesine imza atıyor.

Sağlıklı, kesintisiz ve sürdürülebilir içme suyu teminini amaçlayan proje kapsamında, 1.807 metre uzunluğundaki içme suyu hattı modernize ediliyor. Mevcut hatlardaki eski ve kullanım ömrünü tamamlamış borular, yüksek kaliteli ve 100 yıl ömürlü polietilen borularla değiştiriliyor.

Yenileme çalışmaları çerçevesinde; 140 milimetre çapında 1.057 metre, 160 milimetre çapında ise 750 metre uzunluğunda iki farklı ebatta boru kullanılıyor. Bu sayede, bölgede yaşanabilecek basınç kayıpları ve su arızalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, altyapının güçlendirilmesinin sürdürülebilir yaşam alanları oluşturma hedefi doğrultusunda yürütüldüğü belirtilerek, mahalle sakinlerine daha kaliteli ve uzun vadeli içme suyu sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Şıhcarullah Mahallesi, modern altyapı sistemine kavuşacak ve uzun yıllar sürecek bir su konforuna erişmiş olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.