İlkadım'da LGS öncesi sınav provası heyecanı

EĞİTİM Yayınlanma : 09 Haziran 2026 05:56 Düzenleme : 09 Haziran 2026 05:56
İlkadım'da LGS öncesi sınav provası heyecanı
İlkadım Belediyesi, LGS öncesinde 8. sınıf öğrencileri için gerçekçi bir sınav provası düzenleyerek, kaygıları azaltmayı hedefledi. Başkan Kurnaz, öğrencilere moral verdi.
İlkadım'da LGS öncesi sınav provası heyecanı

Samsun'un İlkadım Belediyesi Etüt ve Eğitim Merkezi (İLKEM), Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesinde 8. sınıf öğrencileri için oldukça gerçekçi bir sınav provası düzenledi.

İlkadım\

PROVA SINAVI DETAYLARI

Sınavın başlangıç ve bitiş saatleri, soru kitapçıkları ve cevap kağıtları, gerçek sınavla birebir uyumlu olarak hazırlandı. Öğrenciler, bu sınav sayesinde LGS öncesinde kendilerini test etme fırsatı buldu. Prova sınavı, tüm şubelerde eş zamanlı olarak uygulandı ve öğrencilerin sınav kaygılarını yenmelerine yardımcı olmayı amaçladı.

İlkadım\

BAŞKAN KURNAZ'DAN DESTEK MESAJI

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, LGS’ye girecek öğrencilere başarılar dileyerek, sınavların gençlerin eğitim hayatındaki önemli dönüm noktaları olduğunu vurguladı. Kurnaz, “Bu prova sınavı ile yavrularımızın sınav kaygılarını üzerlerinden atmalarını hedefledik. LGS’nin, çocuklarımız üzerinde pozitif etki oluşturacağına inanıyorum” dedi. Ayrıca, ailelerin de çocuklarına moral ve motivasyon desteği vermesinin önemine dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.