İstanbul'da balık tezgahları bereketlendi: Hamsi ve istavrit bolluğu

YAŞAM Yayınlanma : 02 Eylül 2025 14:32 Düzenleme : 02 Eylül 2025 14:32
İstanbul'da balık tezgahları bereketlendi: Hamsi ve istavrit bolluğu
İstanbul'da 1 Eylül'de başlayan balık sezonunda hamsi ve istavrit bolluğu yaşanırken, fiyatların geçen yıla göre biraz arttığı gözlemlendi.

1 Eylül'de başlayan balık sezonu, İstanbul'daki tezgahlarda bereketi beraberinde getirdi. Hamsi ve istavritin bolluğu dikkat çekerken, balıkçılar sezonun ilk günlerinden memnun olduklarını dile getirdi. Vatandaşların da en çok bu iki tür balığa ilgi gösterdiği gözlemlendi.

BOL HAMSİ VE İSTAVRİT

Balıkçı Hüseyin Kalyoncu, sezonun palamutla başlamamasına rağmen hamsi ve istavritin bol olmasıyla iyi başladığını belirtti. Kalyoncu, '1 Eylül itibariyle ‘Vira Bismillah’ dedik. Bu sezon palamut ile başlayamadık, geçen sene palamut bolluğu vardı. Sezona hamsi ve istavrit ile başladık. Tezgahlarda çeşit olarak bolluk var. Hamsi ve istavritin kilosu 200-250 lira, palamut 350-400 lira, çupra 200 liradan başlıyor. Geçen sene daha ucuz fiyatlardan başlamıştık, bu sene biraz fiyat artışı da var' dedi.

FİYATLARDA ARTIŞ VAR

Balıkçı Ömer Satıcı ise her sezonun aynı bollukla başlamadığını, bu yıl hamsi ve istavritin bol olduğunu vurguladı. Satıcı, 'En ucuz balığın kilosu 200-250 lira. Palamut balığı ise henüz gelmeye başlamadı. Önümüzdeki günlerde diğer balık türlerinde de bolluk görmeye başlayabiliriz' şeklinde konuştu. Fiyatların geçen yıla göre biraz daha yüksek olduğunu belirten balıkçılar, önümüzdeki günlerde tezgahlardaki çeşitliliğin daha da artacağını öngörüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.