Muğla'da düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nın il finali, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi'nde büyük bir coşkuyla yapıldı. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen finalde, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birincilik elde eden öğrenciler, en güzel sesiyle milli marşımızı okumak için jüri karşısına çıktı.

DUYGU VE VURGUYLA JÜRİYİ BÜYÜLEDİLER
Öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okurken sergiledikleri duygu dolu performansları, doğru vurguları ve etkileyici tonlamalarıyla jüri üyelerini adeta büyüledi. Salonu dolduran izleyiciler de öğrencilerin bu anlamlı anlarına ortak oldu. Yarışmacıların birbirinden güzel performansları, jüri üyelerinin dereceye girenleri belirlemesini oldukça zorlaştırdı.

DERECEYE GİRENLER VE ÖDÜLLERİ
İlkokul kategorisinde Köyceğiz Hamitköy Nusret Akbaş İlkokulu'ndan Nisa Yıldız birinci olurken, Yatağan Atatürk İlkokulu'ndan Beyza Çoban ikinci, Marmaris Şehit Nedip Cengiz Eker İlkokulu'ndan İsmail Furkan Gökyokuş ise üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde Fethiye Ortaokulu'ndan Azra Derin Barış birinciliği göğüslerken, Kavaklıdere Atatürk İlkokulu'ndan Cemre Ela Bilmez ikinci, Milas 23 Nisan Ortaokulu'ndan Emir Buğra Karabaş üçüncü sırayı aldı. Lise kategorisinde ise Muğla Gazi Anadolu Lisesi'nden Işıl Yılmaz birinci, Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi'nden Yasemin Yorulmaz ikinci, Bodrum Özel Marmara Koleji Anadolu Lisesi'nden Erin Tosyalı üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri verilirken, dereceye giren öğrencilerin ödülleri 12 Mart'ta düzenlenecek il programında Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık tarafından takdim edilecek.







